IObit Driver Booster e релативно позната алатка чиј фокус се дели на две работи: Надградба на драјвери Подобри перформанси при играње игри Во случај да имате Windows 10, шансите се дека и можеби не ви ја треба дополнителната алатка на iObit. Имено, Windows 10 ем врши одлична работа за преземање на најновите драјвери за вашиот […]

Прочитај повеќе

Две работи можат да ви го качат притисокот за дел од секунда. Помислата за плаќање сметки и моментот кога ќе сфатите дека не можете да завршите нешто на компјутерот поради неочекувани проблеми во форма на мрзнење, исклучување или, пу-пу, плавиот екран на смртта. Прво нешто што би можеле да помислите во тој момент е дека […]

Прочитај повеќе

Безбедносниот експерт Мајкл Минг пронајде килогер (keylogger) во неколку различни лаптопи произведени од HP. Пропустот е направен со Synaptics драјверот за тастатурата. „Килогерот“ е заборавен дел од алатка за дебагирање која требала да биде отстранета пред драјверот да биде испорачан до корисниците. Пропустот е направен на 460 модели лаптопи од HP. EliteBook, ProBook, Pavilion и Envy […]

Прочитај повеќе

Windows 10 има повеќе од одлична алатка за пронаоѓање и инсталирање на соодветни драјвери, за да може вашиот компјутер да функционира онака како што е замислено. Но, доколку сакате подобар увид и поголема сигурност за ова, ви препорачуваме да ја проверите најновата верзија на Driver Booster. Бесплатната верзија на алатката го скенира вашиот систем и […]

Прочитај повеќе

Intel ја објави новата верзија на својот Graphics Installer за Linux кој сега е достапен и за Ubuntu 13.04. За тие што не се запознаени, ова е прилично нова алатка која Intel ја имаат развиено за да овозможи полесно инсталирање на своите хардверски драјвери на GNU/Linux дистрибуциите, односно на Ubuntu и Fedora. Инсталерот ги вклучува […]

Прочитај повеќе

Според Google OS блогот и линија текст во кодот на Google Docs, се открива дека е можно наскоро веб сервисот за документи да добие принтање преку облак, односно пристапување документи кои се на интернет и нивно принтање од било кој компјутер.

Прочитај повеќе