Wikileaks во своето кратко 4 годишно постоење има објавено повеќе доверливи документи одошто сите медиуми во светот заедно, вели Џулиан Асанж, основачот на Wikileaks, во интервју за TED.

Прочитај повеќе

Финската компанија ја повика руската полиција да помогне да конфискуваат „неавторизиран Nokia имот“ од блогерот Елдар Муртазин кој за рускиот Mobile-Review.com објави рецензија на N8 прототипот.

Прочитај повеќе

На италијанскиот Windowsette блог се појави наводно внатрешна доверлива презентација за Windows 8 каде се дискутираат идеи за идната верзија на оперативниот систем.

Прочитај повеќе