Следната петта генерација iPhone паметни телефони ќе се појави во септември, според три извори од Азија поврзани со доставата на деловите. Производството на новиот iPhone, кои ќе имаат побрз процесор, започнува во јули и август, се вели во извештајот на Reuters.

Прочитај повеќе

Donesi.com е веб сервис за нарачка и достава на храна од локалните ресторани. Според луѓе запознаени со случувањата, македонскиот Donesi.com е моментално во затворено тестирање, и се очекува наскоро, меѓу недела-две, да биде стартуван.

Прочитај повеќе