Alphabet (Google) го лансира првиот комерцијален сервис за достава со дронови. Беспилотните летала минатата година како дел од пилот проект на Project Wing летаа цела година, иако последните неколку месеци чекаа на дозвола за комерцијална платформа. Во тестовите Google доставуваше храна, пијалаци и лекови, а првите достави на комерцијалните пакети ќе бидат опрема за голф, […]

Прочитај повеќе

Ниту Google, ниту Amazon, туку ланецот на маркети 7-Eleven се првата компанија која започна со комерцијална испорака со употреба на беспилотни летала. Експериментот во американскиот град Рено во Невада, заврши со 77 испораки со дрон за еден ден. Сите достави се од ист магацин, а сите купувачи живееат на 1 километар од продавницата. Неколку десетици […]

Прочитај повеќе

Дронот на ланецот 7-Eleven ја направи првата комерцијална испорака на производ во САД. Дронот испорача сендвичи, крофни, кафе и колачиња во градот Рено, Невада. Станува збор за две пратки кои се доставени до двајца различни купувачи. „Јас и жена ми работиме, а имаме и три мали деца 7, 6 и една година. Можноста за достава […]

Прочитај повеќе