Нов сервис за достава на храна им е достапен на граѓаните на Скопје. FoodGuru е сервис за достава на јадење кои има повеќе партнери чија храна се испорачува. Сервисот е своевидна современа продавница за храна, од која може да порачате различни јадења кои и не мора да се од ист ресторан. Ова значи дека може […]

Прочитај повеќе

Deliveroo е стартап од Лондон кој сака да ги предизвика конкурентите со тоа што ќе овозможи достава на храна со подобар квалитет. Стартапот е основан од Вил Шу, инвестициски банкар, кој по преселбата од САД забележал дека голем дел од ексклузивните ресторани во Англија не вршат достава. Неговата идеја која му донесе вкупно 200 милиони […]

Прочитај повеќе