Intel стартува пилот проект со кој на корисниците на веќе купен компјутер ќе им дозволи да доплатат, околу 50 долари, и тие ќе им го забрзаат процесорот преку веб сервис. Корисниците ќе купат картичка со безбедносен клуч кој стартува додатни перформанси зголемувајќи ја Cache меморијата и додавајќи hyperthreading подршка на Pentium G6951 процесорот.

Прочитај повеќе