Истражување направено од Еран Тромер, Даниел Генкин и Итамар Пипман од Универзитетот Тел Авив покажува дека допир од неколку секунди на компјутерот е доволен за да се пробие енкрипцијата на компјутерите. Ова ги опфаќа дигиталните потписи при креирање лозинки, потпишување договори, но и користење на кредитни и дебитни картички на Интернет. Но, не е толку […]

Прочитај повеќе

Нa својoт Building Windows 8 блог, Microsoft oбјасни како со ергономски и функционални тестови одреди како да изгледа новата тастатура на допир која ќе се користи на таблет компјутерите со Windows 8. Според Microsoft, корисниците мора да можат да внесуваат текст брзо, скоро со иста брзина како што куцаат на физичка тастатура, да избегнуваат грешки, […]

Прочитај повеќе

Благодарение на виртуелната реалност машки ум влезе во женско тело како дел од експеримент кој треба да ги сруши предрасудите и да објасни како луѓето се издвојуваат од другите.

Прочитај повеќе

Google ја купи BumpTop Теchnologies Inc. компанијата зад BumpTop апликацијата која го претвара стандардниот десктоп во 3D работна табла на која фајловите ги следат физичките правила како да се документи на реална работна маса.

Прочитај повеќе

200.000 апликации на Apple App Store докажуваат дека Flash не е неопходен за десетина илјади девелопери да креираат графички богати апликации, вклучувајќи ги и игрите, вели Стив Џобс во отворено писмо во кое објаснува зошто Flash го нема на Apple-овите мобилни уреди.

Прочитај повеќе

Manual Deksterity e проект-прототип на истражувачкиот одел на Microsoft, односно дигитална табла за цртање на кој може симултано да се работи со пенкало и со допир.

Прочитај повеќе