На почетокот на оваа година телефонски броеви на над половина милијарда корисници се појавија на продажба на бот на Telegram. Заинтересираните купувачи можеа да пребараат по телефонски броеви или кориснички имиња. Ваквиот тренд на креирање на платформи преку кои се нудат податоци на корисници продолжува и понатаму. Овој пат во фокус се податоците на индиските […]

Прочитај повеќе

Компанијата за достава Flirtey и пицеријата Domino’s ја доставија првата пица со дрон. Првата пица е доставена во Нов Зеланд и е дел од тестовите на двете компании. Засега оваа можност е достапна само за дел од корисниците. Сепак компаниите наскоро сакаат да ја направат услугата пошироко достапна. Освен дронот компаниите креираа и специјална кутија […]

Прочитај повеќе