Пред неколку месеци решив дека сакам да си го купам мојот прв, личен домен што завршува со “.mk”. Во Македонија, примарен опслужувач за администрирање и управување со врвниот македонски домен „.mk“ е Мрежниот информационен центар на Македонската академска истражувачка мрежа – МАРНет. Главната идеја беше името на доменот да биде со две латинични букви. Моите […]

Прочитај повеќе

МАРНет, агенцијата за регистрирање на .мк доменот, ќе стартува „наредната недела“, ќе работи според стариот правилник до март, кога ќе биде подготвен новиот правилник кој ќе биде претходно ставен на јавна расправа. Ова го вели новиот директор на МАРНет и советник во МИО, Сашо Димитријоски во интервју за Нова Македонија.

Прочитај повеќе