Logitech го претстави Harmony Living Home, далечински управувач за секоја потреба во паметитните домови. Harmony Living Home овозможува управување со 270.000 уреди, помеѓу кои и Nest термостатот, Philips Hue светилките, паметни брави, камери, приклучници и куп други паметни уреди. Harmony Living Home чини 350 долари и ќе биде во продажба до крајот на месецот. Најголем […]

Прочитај повеќе

LG претстави сервис за пораки HomeChat со кој ќе може да проверите уште колку пиво имате во фрижидерот или да ја стартувате рерната преку мобилниот телефон. Сервисот користи Natural Language Processing (NLP), а паметните уреди од линијата на LG комуницираат со корисниците преку LINE, популарна азиска апликација за четување со над 300 милиони корисници. Поради […]

Прочитај повеќе

Засега проектот на WiFi Plug, основана од Леон Дојл, еден од учесниците на тв шоуто The Apprentice е едноставен – наместо креирање на паметни уреди кои ќе се поврзуваат на интернет и ќе се вклучуваат/исклучуваат, корисникот ќе може да ги вклучи на WiFi Plug приклучокот и со него да ги поврзе уредите со интернет.Корисниците може […]

Прочитај повеќе

Spotter е нов уред кој поврзува наразлични предмети со паметен телефон или таблет компјутер. Уредот е креиран во соработка на две компании GE и Quirky, со цел да го поедностави поврзувањето на другите уреди и да биде достапен за секој корисник. Интернет на нештата е следниот чекор за домашните уреди, а Spotter го прави нивното […]

Прочитај повеќе

Twine е забавен безжичен Wi-Fi уред опремен со сензори за температура и вибрации. Се работи за мала гумена коцка од 16 cm која се полни преку USB порт или со две мали AAA батерии, и која функционира така што ги користи внатрешните сензори што се поврзани со интернет преку Wi-Fi да собира информации и да […]

Прочитај повеќе

Google претстави систем базиран на Android кој ќе ги поврзува домашните уреди преку Google протоколи, Android Open Accessory Kit и API-ја.

Прочитај повеќе

Samsung претстави демо од Home Watcher (домашниот чувар) софтверот за далечинска контрола на сите домашни уреди преку Galaxy Tab, таблет компјутер кој ќе биде објавен во ноември. Демово покажува неколку интересни опции. Пример, ја пренесува телевизијата на вашиот таблет, но уште поинтересно ви прикажува рецепти со состојките кои ги имате во фрижидерот во моментот. Дури и далечински да ја загреете печката за да биде спремна веднаш да готвите.

Прочитај повеќе