Се чини некои друштвени мрежи се грижат за приватноста на своите корисници. Foursquare претстави нова опција која има за цел да им оневозможи да корисниците несакајќи да ја споделуваат својата домашна адреса. Новата опција функционира така што им овозможува на корисниците да одберат една локација како нивна домашна адреса. Откако ќе означите одредена локација како […]

Прочитај повеќе

<Надополнето > Само по неколку дена откако Facebook најави дека ќе дозволи апликациите да бараат адреси и телефонски броеви, друштвената мрежа се предомисли и најави дека ќе направи поистакнато известување за кога апликација ќе ви побара адреса и телефонски број, со цел корисниците наместо автоматски да се согласуваат со апликацијатa, да знаат што од нивните информации ќе користи.

Прочитај повеќе