Пред 10 години Црна Гора беше последната држава која се отцепи од некогашната федерација. Граѓаните со мала разлика се одлучија за самостојност. Оттогаш државата: се отвори за странски инвестиции; се подготвува за влез во ЕУ и НATO; a доменот .me стана најголемиот извозен производ, учествувајќи со 2% во извозот на земјата. Од пред половина година топ […]

Прочитај повеќе

Читајќи ги вестите на Read Write Web, блог за технологија, наидов на рекламен банер во кој пишуваше: „see.me, fly.me, web.me, call.me… Why .me? Because .me is you". Знаев дека .me доменот е домен на Црна Гора, како што .mk е домен на Македонија, па кликнав на рекламата да видам за што се работи.
 
Доменот е доста атрактивен. Kaко што покажува рекламата, игра со зборови може да биде навистина интересна: love.me, share.me drive.me, kiss.me, web.me, see.me, mary.me, lizni.me, bakni.me, sakaj.me, ubi.me …

Прочитај повеќе