Во овие времиња, физичката активност се чини како повеќе од неопходна. Седи дома и вежбај можеби звучи како забавен слоган, но не и кога ќе се решите да започнете со практичната изведба. Sports England e веб сајт кој, од неодамна, се прошири за уште еден оддел. Stay In, Work Out целосно се посветува на совети […]

Прочитај повеќе

http://www.flickr.com/photos/bionicteaching/4309359503/

 
Училиште од Филаделфија ги шпионирало студентите во домашна атмосфера преку вебкамери на лаптопи кои им биле дадени за да им се помогне при учењето. Шпионирањето е откриeно откако едно дете било казнето „поради недолично однесување дома“, а заменик-директорот покажал фотографија сликана од веб камера како доказ, пишува BoingBoing.

Прочитај повеќе