Во мај Twitter најави дека ќе го олесни ограничувањето од 140 карактери во пораките. Промените доаѓаат веќе следната недела, на 19 септември, велат извори на Verge. Бројот на карaктери останува ист, но Twitter ќе промени што ќе се смета во броењето. Така, отсега нема да се бројат имињата на прикачените фајлови. Без разлика дали се слики, […]

Прочитај повеќе

Twitter најави дека наскоро ќе го зголеми бројот на знаците, но на креативен начин. Наместо отстранување на лимитот од 140 знаци, Twitter нема да ги брои имињата споменати во твитовите, прикачените гифови, сликите и видеата. Со ова друштвената мрежа на своите корисници ќе им овозможи повеќе простор за искажување. Ова не се единствените промени кои […]

Прочитај повеќе

Колку и да е интересен Twitter барајќи креативност да пишувате во 140 знаци сепак понекогаш е потребно да напишете нешто подолго. TwitLonger е сервис кој ќе ви овозможи да напишете повеќе и да го објавите тоа на Twitter. Но не ја објавувате целата порака туку само праќате линк до текстот.

Прочитај повеќе