Порано или подоцна, работа во PDF документи се чини неизбежна. Флексибилноста на овој формат има допринесено до секојдневна употреба во одредени работни полиња. Оние кои сакаат да создадат PDF документ, можат тоа да го направат директно од Windows и Mac OS опкружувањето преку менито Print. Но, во случај да сакате да правите промени, односно надополнувања […]

Прочитај повеќе

Денешните апликации за скенирање се исклучително добри во нивната работа. На брз и ефикасен начин, апликациите лесно ги преземаат документите во печатена форма и ги префрлаат во дигиталната, спремни за понатамошни прилагодувања и надополнувања. Scanbot е една таква алатка и, низ годините, на многумина им служеше за правилна дигитализација на документите. Оваа верзија е значително […]

Прочитај повеќе

Кога ќе се јави потреба да споделувате одредени .pdf документи лесно може да се најдете во ситуација кога сакате одредени страници од документот да не бидат видени од сите. Наместо да го цепкате документот или пак да го делите на неколку различни документи, лесно можете да заклучите одредени страни. Кога примателите ќе го добијат документот, […]

Прочитај повеќе

Dropbox конечно ја претстави официјалната верзија на Paper. Бета верзијата на апликацијата е достапна веќе неколку години, но сега конечно им е достапна на сите. Апликацијата е слична со голем дел од сличните апликации како Google Docs или Office 365. Ова не е за изненадување, бидејќи и досега речиси сите текст едитори се налик еден […]

Прочитај повеќе

PDFill Tools 13  е колекција од алатки кои се неопходни доколку постојано работите со PDF документи. На едноставен и релативно брз начин, можете да составите еден со друг pdf документ, да додавате заглавје и подножје (header и footer), да исфрлувате или реорганизирате местоположби на одредени страни, како и да додавате текстови или пак жигови (watermarks). […]

Прочитај повеќе

Google ќе ги надгради Apps for Work и повторнo ќе им го промени името, овојпат во G-Suite. Заедно со промената на името, компанијата ќе го подобри сервисот, со интеграција на вештачка интелигенција. Со ова сите сервиси ќе станат подобри, ветува Google. Компанијата веќе ја користи вештачката интелигенција за дел од услугите. „Smart Reply“ овозможува брзи одговори […]

Прочитај повеќе

Google додаде нова функционалност на Google Docs, која не е премногу корисна за оние кои пишуваат на македонски. Новата функционалност овозможува наместо да пишувате да диктирате и целиот текст да го завршите без да внесете ниту една буква на тастатурата. Освен диктирање, гласовните команди овозможуваат и менување на форматирањето на текстот, од наслови и поднаслови, […]

Прочитај повеќе

Популарниот софтверски пакет на Microsoft конечно пристигна на популарниот таблет компјутер на Apple. Со Оffice за iPаd корисниците ќе можат да ги користат Word, Excel и Powerpoint, кои се оптимизирани да работат на екрани со допир и се достапни како самотојни апликации. Документите ќе бидат складирани во веб складиштето OneDrive за да може да се […]

Прочитај повеќе

Google го реши проблемот на GNU/Linux корисниците кои се соочуваат со проблемите кои им ги приредуваат Microsoft Office документите. Отсега, Chrome корисниците ќе може да ги прегледуваат Word, Excel, PowerPoint и останатите документи директно преку својот прелистувач. Не се работи за прикачување на документите на Google Drive или нешто слично, туку додатокот што го имаат […]

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави најновиот Office 2013 кој е оптимизиран да се користи со допир и графичко пенкало. Целта е секако овој пакет за уредување документи да биде достапен за таблет компјутерите. Office 2013 ќе ги снима документите на SkyDrive, веб складиштето на Microsoft, за да бидат достапни од било каде. Друга голема новина е што […]

Прочитај повеќе

Google Docs е моќен Office пакет на апликации што се базирани во облакот. Можеби ви е познато колку ефективно може да се работи во тим со помош на коментарите и колаборативните разговори и промени што ги овозможува Google Docs. Сега ќе можете моќта на онлајн соработката на документи да ја искористите директно од вашиот Android […]

Прочитај повеќе

Софтверскиот гигант Adobe за прв пат откри официјална Adobe Reader апликација за мобилниот оперативен систем на Apple, iOS. Апликацијата е веќе достапна за бесплатно преземање од продавницата за апликации на Apple. Со овој Adobe Reader сега без проблем ќе може да се гледаат PDF документи на било кој iOS уред. Користејќи ја iOS верзијата на […]

Прочитај повеќе