Отсега во Google Docs за мобилни уреди доби надополнување од уште 44 јазици на кои можете да уредувате текст, за жал македонскиот уште не е вклучен. Исто така сега има и повеќе големи за печатење на Google spreadheet.

Прочитај повеќе

Google додаде вградена-во-Docs опција за гледање на видеа. Досега корисниците можеа да закачат разин мултимедијални фајлови преку Docs сервисот, но немаа можност истите да ги прегледаат доколку не се документи.

Прочитај повеќе

„Креативниот Интернет“ е документ од над 100 проекти кои ја демонстрираат креативноста на друштвените веб проекти, на кориснички генерираната содржина и инспиративната дигитална култура.

Прочитај повеќе

Сега можете да го преведете вашиот документ во новиот едитор во еден од 53 јазика, објави Google Docs тимот. Преводот го има од поодамна, но сега новитетот е што ви траба само еден клик да да направите копија од преведениот документ со нов наслов, пример од македонски во албански или обратно, и да ги пратите на вашите колеги.

Прочитај повеќе

Microsoft Македонија го претстави Office 2010, последната верзија на популарниот софтвер користен за канцелариско работење. Од воведување на нови пакети за продажба до подобрување на функционалностите и перформансите, новата верзија на Office делува доста интересно и пред сé продуктивно.

Прочитај повеќе

Microsoft ги објави веб базираните верзии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote, алатките од Office пакетот. Со овие поедноставени бесплатни алатки – Office Web Apps – секој корисник со live.com профил ќе може да разменува, прегледува и уредува документи онлајн.

Прочитај повеќе