Министерството за внатрешни работи ќе постапува и ќе казнува за спречување на излегување на гласење на референдумот. Ова не се однесува единствено за прекршоците кои се прават во физичкиот свет туку и на интернет. „Македонија е слободна демократска земја со европски манири. Секаков вид на притисок, закана или уцена при чинот на гласањето ќе биде […]

Прочитај повеќе

Пол Цеглиа вели дека во 2003 година инвестирал 1000 долари во Facebook за што му следува 84% од компанијата која сега вреди милијарди.

Прочитај повеќе

По четири месеци од најавата за соработка меѓу Microsfot и Yahoo, договорот
ги доби завршните детали. Договорот требаше да е финализиран уште во изминатиот октомври, но според Microsoft било потребно подолго време за да средат деталите.

Прочитај повеќе