Не ви е гајле за сите бескорисни постови на Facebook? Тогаш искажете се користејќи го овој додаток и споделите со пријателите – ова е кратко објаснување за „Fbosf“ додатокот за Google Chrome.

Прочитај повеќе

Likebutton.me е одличен веб сервис за да гледате што им се допаѓа на вашите пријатели, односно на што тие кликнале „Like“ и го споделиле со сите останати. Предноста на сервисот е што ги поврзува вашите омилени сајтови и вашите пријатели.

Прочитај повеќе

Macedonian Dictionary 1.0 на Никола Солев е додаток за Firefox кој го проверува правописот на македонскиот јазик додека пишувате. Пример, секој го сретнал ‘spell check’ повлечените букви во Word или некој други софтвер за форматирање на текст. Разликата е што овој додаток работи на Firefox, односно е корисен ако имате блог, пишувате текст или пак имејл порака преку некој веб сервис.

Прочитај повеќе

Mozilla објави додаток за Firefox кој ги собира вашите контакти од, пример, Twitter, Gmail… и ги склопува во синхронизирана датабаза со цел полесно да стапите во контакт со некој од вашите пријатели преку прелистувачот.

Прочитај повеќе

0.mk стартуваше додаток за Mozilla Firefox. Со додатокот можете лесно да скратите еден линк. Откако ќе се инсталира, додатокот ќе го најдете на менито на десното дугме на глувчето. Одлично е што „Скратете со 0.mk“ e oбоен во плаво па се лесно приметува. „Скратете со 0.mk“ се наоѓа и најдолу десно на Firefox.

Прочитај повеќе

На Fаcebook нема опција да ‘Dislike’ постови кои не ми се допаѓаат и кои се глупави! Епа имам добри вести … се пoјави интересен Firefox додаток кој овозможува да ‘Dislike’ постови.

Прочитај повеќе