Користејќи скрипта за Greasemonkey додатокот за Firefox за персонализирање сајтови, можете да си направите минималистички Facebook, односно Facebook страна која го нема десното мени, има пошироко место за постовите, тргнато е чат инфото од левата колона и четот е малку транспарентен.

Прочитај повеќе

Многу бргу откако Google го претстави од Chrome на Phone, се објави и од Fox на Phone додатокот. Двата додатока за двата прелистувачи функционира исто, значи имате едно копче и со него префрлувате линковите од прелистувачот до Android телефонот. Со FoxToPhone ќе можете да префрлувате линкови на телефонот само со еден клик и ќе можете да префрлувате делови од текст на телефонот.

Прочитај повеќе

Google ги претстави од Chrome на Phone додатокот со кој инстантно праќате линкови, YouTube видеа, мапи од прелистувачот на вашиот Android 2.2 (Froyo) телефон. (наjaвен е и oд Chrome на iPhone)

Прочитај повеќе

Кој е најдобриот сервис за симнување видеа од YouTube, е дискусијата на форумот. Се споменаа најразлични сервиси, пример: keepvid.com, Firefox додаток за FLV player, Internet Download Manager, Real Player…

Прочитај повеќе

Google Alarm е додаток за Firefox и Chrome кој ве алармира буквално, со гласен звук и визуелно, кога серверите на Google ќе соберат некоја ваша информација додека сурфате.

Прочитај повеќе

HTTPS Everywhere e бета додаток за Firefox со кој можете да си ги шифрирате разговорите на сајтови како Facebook и Twitter.

Прочитај повеќе

Eдно од најзабавните нешта со Firefox е можноста да се персонализира прелистувачот и тоа функционира перфектно. Mozilla објави дека се симнати над 2 милијарди! додатоци за Firefox, а над 150 милиони се користат секој ден.

Прочитај повеќе

Firefox доби интересни Persona теми со знамињата на репрезентациите кои ќе учествуваат на Светското првенство во Јужна Африка.

Прочитај повеќе

Flickr Image Search е додаток за Chrome прелистувач, додаток со кој ќе можете да го пребарувате Flickr, друштвената мрежа за фотографии, без воопшто да го напуштате сајтот на кој се наоѓате.

Прочитај повеќе

Германската компанија HMB TEC изработи неколку апликации и додатоци како од телефон да направите вентилатор бидејќи се ближат топли денови, ласер бидејќи секогаш мора да се има ласер и факел бидејќи е кул.

Прочитај повеќе

На многу луѓе им се допадна новиот дизајн на Google со истакнатото странично мени. Но… многу луѓе исто така се незадоволни од ре-дизајнот, пред се поради страничното мени кое не може да се скрие. Сепак не очајувајте, затоа што има додаток за Firefox и Chrome како да го контролирате тоа мени.

Прочитај повеќе

Wikipedia Companion е интересен додаток за Chrome со кој можете да читате информации од онлајн енциклопедијата без да ја напуштите веб страната која ја разгледувате.

Прочитај повеќе