Се наближува датумот за излегување на четвртото и последното DLC за Borderlands 3. Овојпат ќе навлеземе во главата на стариот, добар и исклучително луд Криг и ќе му помогнеме правилно да ги процесира трауматични сеќавања. Таквото нешто се чини дека е невозможно без лично запознавање на сите внатрешни демони со нашиот арсенал од оружја. Psycho […]

Прочитај повеќе

Сакате да го скроите Chrome по ваша мера и со корисни екстензии? На вистинско место сте! Овојпат ќе ве запознаеме со екстензија за синхронизирање на вашата прелистувачка историја со временската линија на Windows, како да овозможите режим за читање, или пак ефикасно да проверите што мисли светот за некое филмско остварување. Почнуваме! Web Activities – […]

Прочитај повеќе

Со база од 22.000 додатоци, WordPress е една од најдобрите CMS платформи со која можете да направите скоро сè што ќе замислите. Со помош на тие додатоци кои ги нуди WordPress можете вашиот веб-сајт целосно да го оптимизирате, да го поврзите со друштвените мрежи и да изградите добро поврзана листа на читатели. Во продолжение можете […]

Прочитај повеќе

Mozilla продолжува со брзото освежување на својот веб прелистувач, пуштајќи ја во употреба осмата верзија на Firefox само шест недели откако беше пуштен Firefox 7. Во рок oд една година, Mozilla има пуштено дури пет верзии на Firefox. Новата, осма по ред верзија на Firefox визуелно скоро воопшто не се разликува од седмицата, меѓутоа сепак […]

Прочитај повеќе

Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство, или ФИНКИ, обави RSS eкстензии за Firefox и Chrome преку кои може да се следат најновите информации поврзани со факултетот. Екстензиите не се ништо повеќе од RSS фид преку прелистувачот, но се дoволно кул направени за да бидат ефективни и корисни. Овие екстензии се едни од првите апликации […]

Прочитај повеќе

Mozilla објави листа на додатоци за Firefox кои го успоруваат работењето на прелистувачот. Листата на спорите додатоци може да помогне да означат додатоците кои ќе го олабават прелистувачот да работи побрзо.

Прочитај повеќе

Преку 50% од околу 800.000 македонски корисници користат Mozilla Firefox, од нив над 100.000 користат локализиран Firefox, се спомна на денешнава средба на Mozilla заедниците од Балканот.

Прочитај повеќе