Google објави дека Android наскоро ќе добие „DNS over TLS“. Надградбата ќе им оневозможи на интернет провајдерите да дознаат кои страници го посетувате. Сега кога корисникот внесува адреса во прелистувачот ова го прави преку UDP или TCP протокол. Како последица на ова, интернет провајдерите и било кој, што ја гледа конекцијата, знаат кои страници ги посетувате. […]

Прочитај повеќе