Според правилата на DMCA (Digital Millennium Copyright Act ), процесот на рутирањето ги заобиколува паметните телефони, но, не и таблет компјутерите. Последните промени донесени од американскиот Конгрес за DMCA правилата кои ќе стапат на сила за три години, беа објавени овој четврток. Според нивното соопштение, до 28 октомври 2015 година ќе постојат пет нови категории […]

Прочитај повеќе

Microsoft по грешка испрати автоматски барања за „прекршување на авторски права“ до Google да ги тргне сајтовите на BBC, TechCrunch, Wikipedia, Huffington Post и други релевантни медиуми, од резултатите на пребарувањето. Дел од познатите сајтови не беа тргнати бидејќи Google има „бела листа“ со домени на доверливи сајтови. Но, некои други не-толку-познати сајтови како AMC […]

Прочитај повеќе

Google во блог пост најави дека ќе воведе неколку решенија против пиратеријата на своите сервиси. Едно од тие решенија е тргање на пиратските термини од автоматското дополнување при нивно куцање. Пример, ако вкуцате Gorillaz mp3 во Google, пребарувачот ќе ви предложи Gorillaz mp3 torrent пребарување. Сега тоа ќе биде тргнато, Google нема веќе да помогне со авто-комплетирање на термините.

Прочитај повеќе

YouTube не е крив за сите видеа на сервисот кои се закачени од корисниците, а кои ги прекршуваат авторските права на Viacom, пресуди американскиот федералниот суд.

Прочитај повеќе