Нова алатка која чини само 300 американски долари може да дојде до лозинките складирани на Apple компјутерите за само 30 секунди. За утешна среќа, за нападот е потребен физички пристап на лаптопот. За несреќа, лаптопот може да биде и во „sleep“ мод или заклучен и лозинката пак да биде пробиена. Причина за ова е пропуст […]

Прочитај повеќе