Facebook постојано се обидува да додаде некој новитет на сите платформи и сервиси кои ги поседува. Ова важи баш за сè, од виртуелната реалност до платформи како Instagram. Најновата надградба доаѓа на Instagram. Корисниците отсега ќе може да видат кога некој од нивните Instagram пријатели е онлајн. Ова секако ќе помогне во комуникацијата со пријателите, […]

Прочитај повеќе

Twitter конечно ќе им овозможи на корисниците да споделат снимено видео во директна порака. Функционалноста е достапна истовремено на iOS и Android и тоа во целиот свет. Корисниците можат да снимаат и споделат видео директно од апликацијата, но не и од веб страницата. Новитетите ќе помогнат Twitter да биде поинтересен, а од компанијата се надеваат […]

Прочитај повеќе

Веќе може неограничено да зборувате на Twitter, откако друштвената мрежа и официјално го отстрана ограничувањето од 140 карактери во директните пораки. Најава со кревање на лимитот на карактери пристигна во јуни, заедно со враќањето на основачот Џек Дорси, кој се враќа во Twitter по успешеното стартување на Square. Лимит сè уште постои, но овојпат е […]

Прочитај повеќе

Twitter ќе внесе мала промена при дозволување на третите, надворешни апликации да ги користат податоците на корисниците, односно ќе се појави подетален екран за дозволи кој ќе информира кои апликации користат кои информации од сервисот. Како на Facebook.

Прочитај повеќе

Twitter воведe опција да добиете инстант push нотификација кои кога ќе ви се обрати некој со @ (reply) или кога ќе ви прати DM (директна порака) ќе добиете SMS нотификација на вашиот мобилен телефон, или нотификација преку iPhone апликацијата.

Прочитај повеќе

Twitter дозволува само да пратите директна приватна порака (DM) само на еден корисник во исто време. Тоа може да биде проблематично, бидејќи ако треба да информирате неколку твитерџии за исто нешто, ќе треба да пратите неколку пораки. Благодарение на Тweetguru.net/multi можете да пратите еден DM твит на повеќе корисници одеднаш.

Прочитај повеќе