Facebook претстави нова верзија на својата Android апликација преку која, покрај вообичаените функционалности, има и канал за дистрибуција на други интегрирани HTML5 Android апликции. iOS верзијата веќе има таква функционалност, која, според Facebook, веќе им помогна на мобилните апликации на Pinterest, BranchOut и игри како Diamond Dash и Words With Friends да забележат поголем сообраќај. […]

Прочитај повеќе

Иако Megaupload имаше 50 милиони корисници дневно кои споделуваат купишта пиратски линкови, сепак неговото гасење не помогна да се намали пиратеријата, се вели во истражувањето на фирмата за анализа на интернет сообраќај DeepField Networks. Според истражувањето направено од шест компании кои складираат податоци, вкупно компаниите се ангажирани за 80 отсто од сиот сообраќај со пренос […]

Прочитај повеќе

Во исчекување на iPad 2, чие претставување ќе се случи денес, Digitimes, повикувајќи се на извори од дистрибутерската мрежа, објави интересна информација дека Apple планира да дистрибуира од 6 до 6.5 милиони iPad таблет компјутери во првиот квартал од 2011-та година.

Прочитај повеќе

Како кај фамилијарните дрва, така постои и софтверскиот прототип кој понатаму се разгранува на различни верзии и дистрибуции. Ова посебно изгледа интересно кај софтверот со отворен код бидејќи е достапен за секој да си креира своја верзија.

Прочитај повеќе

Видео сајтот Vimeo додаде опција со која можете да си ги објавите авторските видеа под една од седумте Creative Commons лиценци.

Прочитај повеќе