Додавањето на „dislike“ копче на најголемата друштвена мрежа најверојатно е гласината која одамна се појавува. Конечно друштвенaта мрежа започна да ја тестира оваа функционалност, за жал, не нa Facebook, туку на Messenger. Новата функционалност ќе овозможи набрзина да вратите на некоја порака со емотикон. „Dislike“ нема да има специјално копче туку ќе доаѓа во емотиконите. Новиот […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира интересно решение за својот проблем со Dislike копчето. Корисниците веќе подолго време бараат копче со кое ќе искажаат негативни емоции и емпатија за содржината, но до сега единствено што можеа е да кликнат позитивно Like. Сега, Facebook тестира функционалност со emoji, односно со смајлиња, со кои ќе се оцени постот со различна емоција. […]

Прочитај повеќе

Facebook се обидува да пронајде начин како да имплементира „не ми се допаѓа“-копче во својот News Feed. Ова е главна вест која ја обелодени Марк Закерберг. Проблемот кој го има компанијата е што сака да ја промени интеракцијата на корисниците на непријатните вести кои им пристигаат на тајмлајнот. Правејќи го Dislike „сила за добрина“. Сепак […]

Прочитај повеќе

Појавувањето на Google+, кој веќе брои над 25 милиони корисници, очигледно предизвика паника во Facebook. Според извори од компанијата, во изминатиов период интензивно се работи на нови промени во корисничкиот интерфејс, како и на дополнување на веќе постоечките опции. Според Wall Street Journal, Facebook планира да ја зголеми количината на информации кои ни се појавуваат […]

Прочитај повеќе

Песната која ја пее Ребека Блек во која нема ништо освен „петок, петок, забава, забава, забава, петок“ стана невиден вирален хит откако се појави на Youtube, секако за погрешната причина. Откако Ark Music Factory кои биле најмени од родителите на Ребека да и направат песна на нивната ќерќичка ја ставија песната на Youtube, низ мрежата без престан се шират негативните критики и зборовите „најлошата песна некогаш направена“. Како и да е, гледаноста на Youtube постојано расте.

Прочитај повеќе

Не ви е гајле за сите бескорисни постови на Facebook? Тогаш искажете се користејќи го овој додаток и споделите со пријателите – ова е кратко објаснување за „Fbosf“ додатокот за Google Chrome.

Прочитај повеќе

На Fаcebook нема опција да ‘Dislike’ постови кои не ми се допаѓаат и кои се глупави! Епа имам добри вести … се пoјави интересен Firefox додаток кој овозможува да ‘Dislike’ постови.

Прочитај повеќе