Mozilla го постави творецот на JavaScript, Брендан Аиx, за свој нов извршен директор. Поставувањето доаѓа откако пред една година Гери Ковач поднесе оставка на истата позиција. Поставувањето на г. Аих е активно веднаш со што тој ќе ги преземе сите активности и задолженија од Џеј Саливан кој ја вршеше должноста досега. Засега не се очекуваат […]

Прочитај повеќе

Microsoft и официјално го претстави Сатја Надела како наследник на Стив Балмер. Покрај позицијата на извршен директор, Сатја Надела доби место и во Бордот на директори на Microsoft. Бил Гејтс се повлече од бордот на директори во компанијата и ќе има има нова функција на технолошки советник, на негово место доаѓа Џон Томсон. „Microsoft е […]

Прочитај повеќе

Професор од скопска гимназија е суспендиран поради екстремни религиозни Facebook постови. Според учениците, тие немале проблем со професорот бидејќи се однесувал пристојно на часовите, но според директорката на училиштето, која доставила копии од 8 страни од неговиот Facebook профил до полицијата, професорот од „скромен религиозен човек се претворил во фанатик.“

Прочитај повеќе

Ко-оснивачот на YouTube, Чед Хурли се повлече од позицијата извршен директор на видео сервисот. Тој ќе остане во компанијата, но ќе делува како советник, оставајќи ја директорската одговорност на Сaлар Камандар, поранешен претседател на веб апликации во Google.

Прочитај повеќе