(Овој текст е поддржан од Vip, како дел од кампањата “#Заедно е подобро.”) Денес e важно да се биде #заедно. Дали станува збор за заедничко работење што го знаеме како co-working, заедничко финансирање како crowdfunding, заедничкото живеење како co-living, или пак заедничко патување како co-driving. Токму заедничкиот превоз беше идејата зад Vozime.mk, нов македонски стартап основан […]

Прочитај повеќе