Веќе некое време како се дружите со вашиот компјутер. Отприлика, знаете колку е способен и што би можеле да постигнете со него, но во случај да сакате да се запознаете со неговите способности на значително подетално ниво, потребен ви е програм кој нуди системски информации, бенчмарк тестови и алатки за дијагностицирање, програм како SiSoftware Sandra. […]

Прочитај повеќе

Можноста од набљудување на симптоми на куп луѓе истовремено дава интересни можности за дијагностика. Истражувања на лекарите кои го користат Apple Watch како сензор за следење, овозожија дијагностицирање на повеќе болести со прилично висока точност. Последна болест на листата е дијабетесот. Основачот на Cardiogram откри дека Apple Watch сега може да дијагностицира шеќерна болест со […]

Прочитај повеќе

Научници од Станфорд креираа нова евтина алатка која може да биде пресврт во медицината. Станува збор за чип чие производство чини 1 цент, но е подеднакво прецизен како и чип кој чини 100.000 долари. Научниците ги објавија резултатите од истражувањето во Proceedings of the National Academy of Sciences. Чипот може да се користи повеќе пати, за негово […]

Прочитај повеќе