За фановите на стрипови, нема ништо поубаво од читањето на стрипот во печатена форма. Но таквото нешто е проследено со одредени недостатоци, особено кога сте во движење или на места каде не сакате да бидете видени како листате Капетан Мики. Во поглед на читање стрипови, паметните направи го имаат достигнато плафонот и на располагање имате […]

Прочитај повеќе

Минатата година Google создаде нов формат за дигитални стрипови, а малку подоцна го купи стартапот Oyster кој требаше да биде „Netflix за книги“. Сега Google ја вметна вештачката интелигенција во стриповите, а новата технологија ја презентираше на Comic Con во Сан Диего. Новата технологија е вметната во Google Play Books апликација и ќе го олесни читањето на […]

Прочитај повеќе