На панелот “New world order: Како да се создаде содржина за дигиталната ера”, претставниците на клучните медиуми ќе разговараат за спецификите на производство и дистрибуција на дигитални содржини. Печатените медиуми некогаш на своите интернет портали објавуваа речиси иста содржина како и во нивните весници. Денес, дигиталните платформи имаат свои сопствени форми и оригинални начини на […]

Прочитај повеќе

Во среда, 24-ти септември со почеток од 18:00 часот во Куршумли Ан, во Стара скопска чаршија ќе се води битка помеѓу традиционалните и дигиталните медиуми. Работилницата е дел од програмата на Skopje Design Week кој се оддржува од 23-ти до 28-ми септември. Работилницита, отворена за сите посетители, а поддржана од МПМ, ќе има три точки […]

Прочитај повеќе

Гугенхајм во соработка со YouTube ги повикува сите уметници и ентузијасти до 31 јули да закачат креативно уметничко видео на YouTube.com/Play. Најдобрите 200 ќе бидат преставени на YouTube каналот на Гугенхајм, a потоа група уметнички експерти ќе одберат 20 видеа кои ќе бидат претставени во изложба во познатитите Гугенхајм музеи, првин во Њу Јорк, па во Билбао, Венеција и Берлин.

Прочитај повеќе

„Верувам дека весниците ќе наплаќаат за нивната онлајн содржина“ рече Руперт Мурдок, медиа могулот, во интервју за Fox News Business Channel на кое зборуваше за иднината на весниците. „Весниците трчаа кон интернетот за да добијат и привлечат поголема публика и внимание кон себеси, но тоа им наштети. Сега тие ќе треба да се повлечат и да речат ‘Еј, ние ќе треба да наплаќаме за ова’.” вели г-дин. Мурдок.

Прочитај повеќе

„Треба да се има план. Размислете како вие би направиле нешто поразлично“ вака Благица Ботиљеро ги советува сите заинтересирани да се втурнат во светот на маркетинг и консалтинг. Благица Ботиљеро има 12 годишно искуство во онлајн маркетинг и дигитални медиуми, крунисано со Еми награда во 2008 за “Извонреден напредок за интерактивност на новите/алтернативни медиуми” за […]

Прочитај повеќе