Painter Essentials 8 е пристапен пакет од алатки кој им дозволува на почетниците полесно да навлезат во водите на дигиталната уметност и дизајнерство. Painter Essentials 8 се одликува со уникатна околина за сликање каде можете да групирате повеќе слични четки заедно. За остварување на оваа цел, имате на располагање над 23 нови четки кои си […]

Прочитај повеќе

Goongula.com е нов сервис, всушност повеќе е дигитална библиотека на дела од македонски веб дизајнери, фотографи и стрит артисти со нивно портфолио, можност да се коментира и фаворизира, да се споделува. Goоngola.com ја слави креативноста, давајќи му шанса на авторот да се истакне и да го претстави своето дело.

Прочитај повеќе

Пред некој месец YouTube заедно со познатиот Гугенхајм музеј стартуваше натпревар со цел да ги одбере најдобрите видео артисти и да ги презентира во изложба славејќи ја дигиталната уметност.

Прочитај повеќе