„Дигитална (хипер)реалност: домашен робокап“ е можеби малку хаотично и застрашувачко видео, но е доста интересно видео кое ги рагледува сите секојдневни аспекти каде можеме да ја вклучиме дигиталната реалност која се почесто и почесто се појавува меѓу нас.

Прочитај повеќе

 
N зградата во Токио е израбодена во QR код кој може да се чита од мобилните телефони од поновите генерации. Дигиталната зграда прикажува информации во реално време, вклучувајќи и твитови од луѓето кои живеат во неа.

Прочитај повеќе

 
Претходно пишував за магазинот „Esquire“ и за нивниот експеримент со вметната видео реклама во магазинот. Овојпат целото искуство со „Еsquire“ добива нова димензија – дигитална реалност.

Прочитај повеќе