Бесплатни услуги и софтверски решенија за традиционалните микро, мали и средни претпријатија (ММСп) ќе им понуди платформата TechPack која ја креира Стартап Македонија. Тие заедно со стартап и ИКТ заедницата во државава ќе им помогнат на компаниите погодени од корона-пандемијата целосно да се дигитализираат, а со тоа да бидат поефикасни во нивната работа и услугите […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст на Асоцијација за е-трговија на Македонија Веб платформата „Дигитални услуги за сите”  е креирана со поддршка на Фонд за иновации и технолошки развој, и истата има за цел да ги презентира сите можности кои им стојат на располагање на граѓаните кои поради ограничувањето на движењето се останати дома, но од друга […]

Прочитај повеќе