Ова е гостински текст од компанијата за едукација Brainster, кој е дел од IT.mk серијалот тeкстови на тема „Дигитална Трансформација“. Свесни сме дека дигиталната дисрупција на бизнисите е насекаде околу нас, со потенцијал за обликување на пазарот побрзо од било која сила во историјата. Или што би се рекло, четвртата индустриска револуција – е сега, во овој […]

Прочитај повеќе

Our own Дамјан беше поканет да одржи предавање за веб дизајн на Економскиот факултет како гостин на професорката Вера Наумовска од Е-бизнис катедрата.

Прочитај повеќе

Поради пиратеријата, ширум Европа можат да се затворат 1.2 милиони работни места и бизнисите да имаат 240 милијарда евра загуба до 2015 година, се вели во извештајот на TERA Consultants подржан од Интернационалниот совет за трговија и од Европската Унија.

Прочитај повеќе

На 15 март, пред 25 години во 1985 година беше регистриран symbolics.com, првиот .com домен. Истата година беа регистрирани уште пет .com домени, а во 1997 година беше одбележан и милионитиот .com. Денес, пак, се регистрираат по 668.000 .com домени секој месец.

Прочитај повеќе