За да ги задоволат „апетитите“ на студентите за информации и семинарски, студенти од ФИНКИ и ФЕИТ, заедно со Високата школа за новинарство, го стартуваат порталот eStudent.mk кој ќе треба „да го опфати целиот студентски живот“, како што објаснуваат основачите. eStudent.mk е продолжување, односно подобрена верзија на mkstudent.com кој е дигитална библиотека каде студентите можат да […]

Прочитај повеќе

Скрипти, книги, белешки, семинарски… mkstudent.com ќе функционира како дигитална библиотека за материјали од скоро сите факултети и насоки. Ок, сајтот е нов, нема купишта документи, но е добра идеја за почеток, а има и опција да додадете ваш материјали со што ќе се збогати библиотеката.

Прочитај повеќе

Е-учебници.мк е дигитална библиотека на електронски учебници наменета за помладите, учениците од основното и средното образование, како и за наставниците и родителите.

Прочитај повеќе