Digital Macedonian Dictionary е ново дело на креаторите на Дигиталниот речник на македонскиот јазик. Станува збор за апликација наменета за Android оперативниот систем која во најголем дел, иако не во целост е мобилна верзија на веб-страницата. Апликацијата е едноставна за користење, а за нејзино користење е потребна Android 5.0 верзија и инсталирана македонска кирилица на […]

Прочитај повеќе

Македонско-германската фирма Sam97 сака да објави бесплатен дигитален лексикон на македонскиот јазик, кој ќе содржи илјадници зборови и нивно објаснување.

Прочитај повеќе