Неодамна ве запознавме со тоа каков дигитален отпечаток оставате секој пак кога се конектирате на интернет и какви последици би можеле да произлезат од таквото нешто. Овој пат, би сакале да ве запознаеме со алатките кои можат да ви помогнат да ја заштитите вашата анонимност независно дали користите Chrome, Firefox или Opera. Privacy Badger e […]

Прочитај повеќе

На што сè сме подготвени за само уште еден разговор со саканата личност или близок пријател? Дали залажувањето дека можеме да разговараме со засекогаш загубен пријател е подобро од прифаќањето? Дали во иднина ќе може свеста да се префрли во суперкомпјутери и да продолжиме засекогаш? Дали тоа ќе бидеме навистина ние? Ова се само дел […]

Прочитај повеќе