Беше само прашање на време кога ќе се појави сервис како Roam, стартап кој ви нуди место за престој во целиот свет. Ова е идејата, иако засега тешко остварлива, барем според бројот на локации на кои стартапот би морал да има сместување. Сепак кога се во прашање дигиталните номади, Roam ќе им овозможи да имаат […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Дали некој спомна дигитални номади? Сè уште слушам ехо во мојата глава „донесете дигитални номади во Македонија“ со гласот на Френк. Преку SECO Entrepreneurship Programme, имплементирани од Swisscontact, како помагач на еко-системот, тој помина […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Емир Слезовиќ, ко-организатор на Funky CoWorking Friday, настан кој ја промовира coworking културата во Македонија. Постот е првично објавен на Medium, и реобјавен со негова дозвола) Љубопитни по концептот на патување и работење низ различни простори во светот, имавме можност да поразговараме со Елена Колевска која е водечки програмер за […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Емир Слезовиќ, ко-организатор на Funky CoWorking Friday, настан кој ја промовира coworking културата во Македонија. Постот е првично објавен на Medium, и реобјавен со негова дозвола) Во ерата на дигиталната економија се отвора нова можност за работа која не е зависна од фиксна канцеларија, и флексибилни работни часови и слобода […]

Прочитај повеќе