ИТ Кариера профил е серијал преку кој ќе ја претставиме ИТ заедницата, начинот на работење, функционирање и динамиката на луѓето во ИТ секторот. 1. Што работиш моментално и кои се твоите одговорности? Мојата позиција во компанијата е технички Проект менаџер во Digital Present и сум вклучен речиси во сите процеси кои се одвиваат во компанијата. […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ Датум кога официјално започнавте со работа: Digital Present во Дебар Маало, Скопје, Македонија започна со работа во 1-ви јули 2015 година. Од кого е основана компанијата? Компанијата е со приватен капитал, […]

Прочитај повеќе