После еден месец откако Digg ја објави својата мобилна апликација за iOS, сега истата е достапна и за Android корисниците. Сервисот кој објави сопствен RSS читач откако згасна Google Reader, сè уште се обидува да привлече повеќе корисници од конкуренцијата. Како и кај iOS верзијата, и кај Android Digg и Digg Reader се во една […]

Прочитај повеќе

Уште во периодот кога од Google најавија дека ќе го исклучат својот RSS читач, Digg најави дека ќе започнат со развој на таков сервис. Сега Digg Reader веќе е достапен на официјалната Digg апликација за iOS. За Android, Digg Reader би треало да биде достапен при крајот на јули. Во моментот Digg и Digg Reader […]

Прочитај повеќе

После самото објавување на Google дека нивниот продукт Reader ќе живее до 1 јули, Digg ги објави своите планови за градење на сопствен RSS читач. Вчера од компанијата објавија уште детали за новиот сервис, со што покажуваат дека се навистина сериозни во своите намери за градење на сопствен читач. После 800 коментари на првичниот блог […]

Прочитај повеќе

Помина шестнеделниот редизајн на овој сервис и конечно го добивме новиот Digg кој, неочекувано, во целост се разликува од претходниот. Именуван како Digg v1, вчера сервисот ја објави својата iPhone апликација и мобилниот сајт, а веќе денес ни е достапен и преку веб. Секако, страницата сѐ уште не е во целост завршена, но првичната замисла […]

Прочитај повеќе

Неодамна Betaworks го купи некогаш популарниот Digg за цена од 500,000 долари, додека во аквизацијата учествуваа LinkedIn и Washington Post кои вкупно исплатија 16 милиони долари за патентите на Digg и тимот кој го водеше сајтот. Digg беше пионир меѓу друштвените мрежи за споделување на линкови, меѓу први воведоа друштвени аспекти како следење на пријателите, […]

Прочитај повеќе

<Надополнето>Според информациите кои излегоа, Washington Post плати 12 милиони долари за целиот тим на Digg, додека LinkedIn одвои 4 милиони долари за 15 различни патенти на Digg, вклучувајќи го „кликни на копчето за да гласаш“. Додека пак, веќе споменатата сума oд 500.000 долари е за откупувањето на доменот, кодот и сите податоци со кои ќе […]

Прочитај повеќе

(Прв поглед на новиот Digg е гостински текст од Златко Јованов познат во сајбер просторот како ZlateWay. Златко е гик 4 лајф, сака фотографија, технологија и не е тешко да биде насмеан…)

Прочитај повеќе

Процесот за плаќање преку мобилни е нешто неизбежно, нешто што ќе биде секојдневие, но како да се изведе сето тоа, a при тоа да се овозможи ефикасност и да се спречат кражби? Сигурно ќе видиме многу решенија наредниве години. Едно од тие решенија е и Square проектот на Џек Дорси, ко-основачот на Twitter. Square сè […]

Прочитај повеќе

Ping.mk е нов сервис за споделување, читање и дискутирање вести. Сервисот работи како агрегатор за вести, но тоа што е важно е што корисниците се тие кои ја одбираат содржината. Може да се каже и дека е некој вид друштвена мрежа.

Корисникот може да коментира за вестите и да гласа за нив со што ќе ги искачи нагоре на листата. Најкоментираните, најконтроверзните, најгласаните вести се појавуваат на посебни листи, секако според гласовите на корисниците. Со тоа самите читатели одредуваат кои вести се важни за нив!

Прочитај повеќе