Продавницата за инди игри, Itch, го нуди на сите заинтересирани најголемиот пакет од игри што до сега имаме видено. Над 750 игри можат да бидат ваши по цена од барем 275 денари (5 долари). Сите средства од игрите ќе бидат донирани на соодветни организации кои се борат за расна рамноправност и еднаквост, потег директно врзан […]

Прочитај повеќе

Протестите по смртта на Џорџ Флојд и натаму се во фокусот на известувањата од САД и од светот. Очекувано она што се случува на улиците се префли и во сајбер просторот. Сајбер нападите врз страници кои се анти-расизам се зголемени 1120 пати. Податоците за зголемениот број на напади ги сподели Cloudflare. Последниот викенд во мај […]

Прочитај повеќе