Минатата недела се одржа долго најавуваната борба на џиновски роботи. За жал, најавите беа подобри од борбата. Целото шоу може да го погледате на видеото.

Прочитај повеќе

Добри вести за сите! Оваа недела конечно ќе се одржи закажаната борбата на џиновски роботи. Роботот изработен од MegaBots на 17 октомври, ќе се пресмета со роботот изработен од Suidobashi. Ова е прв ваков настан во кој производители од САД и Јапонија ќе се натпреваруваат кој го има најдобриот робот. Засега учествуваат овие два производители, со […]

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте се запрашале како се прават крилјата на авионите? Блaгодарение на Wired сега знаеме дека авионите ги прават џиновски роботи! Powel е роботот кој го користи Boeing во изработката на авионите. Како и крилјата и авионот, и роботот е огромен. Ова овозможува едноставен пристап до точки кои вообичаено беа непристапни и значително ја […]

Прочитај повеќе