Поздрав драги читатели. За почеток би сакал да ви ја честитам Новата Година и да ви посакам се најубаво. Со малце закаснување, еве ја дозата инспирација. Како и претходно, доколку налетате на нешто креативно пишете на мојот имејл или споделете го во коментарите подолу. Slow Motion Bullet Infinite Sky Rapture Kreativa Studio World War 3 […]

Прочитај повеќе

Читатели, дизајнери, професионалци, аматери и сите оние кои бараат поттик за да направат нешто креативно и забавно, за последниот понеделник ја споделуваме и последната инспирација за оваа година. Нормално, доколку налетате на нешто инспиративно пишете на мојот имејл или споделете го во коментарите подолу. Се гледаме веќе следната година со нова инспирација :) Happy New […]

Прочитај повеќе

Повторно дојде понеделник и повторно е тој термин… време е за доза инспирација. Доколку налетате на нешто инспиративно низ многуте блогови и веб страни за дизајн, или доколку направите некоја ваша креација, слободно испратете го на мојот имејл или споделете го во коментарите подолу. Wanderlust Sunrise on a rose Underwater City World in peace Great […]

Прочитај повеќе

Читатели, дизајнери, професионалци, аматери и сите оние кои бараат поттик за да направат нешто креативно и забавно, споделуваме со вас доза инспирација да ве мотивира. Доколку налетате на нешто инспиративно низ многуте блогови и веб страни за дизајн, или доколку направите некоја ваша креација, слободно испратете го на мојот имејл или споделете го во коментарите […]

Прочитај повеќе

Сите сакаат да имаат десктоп со „кул“ позадина, no потрагата по вистинската позадина може да потрае поради големиот број на сајтови кои нудат неинтересни и досадни позадини. Решивме да ви помогнеме и да најдеме кои се најдобрите веб сајтови што нудат квалитетни позадини. Smashing Magazine, еден од најпопуларните и најквалитетните блогови за графичи и веб […]

Прочитај повеќе

Муро е онлајн алатка со која можете да цртате што ќе посакате, тоа се гледа по галеријата од слики направени со оваа алатка. Muro e стартувана по повод 10 години од deviantArt, заедницата во која секојдневно се споделуваат преку илјадници фотографии, цртежи и останати уметности поврзани со слика.

Прочитај повеќе

devArt, популарната друштвена мрежа за уметници, стартуваше нова верзија 7 за својот сајт. Покрај промена на изгледот т.е баровите сега има подобрена навигација, повеќе фокус на аватарите на корисниците, како и подобрено прегледување на фотографиите.

Прочитај повеќе

DeviantArt.com (devArt) е сајт кој претставува интернационална онлајн заедница на артисти вклучувајќи фотографи, сликари, аниматори, дизајнери, графичари… создаден во 2000 година, devArt денеска е во својата шеста верзија и има над 10 милиони регистрирани членови кои имаат објавено над 75 милиони свои дела, а бројот секојдневно се зголемува за околу 100.000.

Прочитај повеќе