Google API конзолата е место за развивачите да го менаџираат АPI користењето на сите апликации и веб сајтови. Доколку се работу со тим, има и можност за менаџирање на групни проекти.

Прочитај повеќе

Facebook потврди дека има апликации кои продаваат кориснички податоци. Facebook не ги именува кои апликации но најави дека ќе ги казни програмерите на тие апликации.

Прочитај повеќе

Electronic Arts го купи Chillingo, издавачот на Angry Birds популарната мобилна игра којa откако се појави на iPhone, потоа и на други платформи, беше симната над 6.4 милиони пати. Според All things D, ЕА ќе плати околу 20 милиони долари во кеши + дополнителни профити за компанијата. Интересно ЕА нема да ги добие правата врз Angry Birds и слични игри кои Chillingo ги дистрибуира.

Прочитај повеќе

Face.com стартува API во алфа верзија дозволувајќи им на девелоперите да креираат апликации со нивната технологија за препознавање на лице.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе

Dev.twitter.com е новата страница за девелопери на Twitter апликации. Сајтот е полн со информаци за девелоперите, има поставено форум за дискусија интегриран во Google Groups, а има и преглед на апликациите во изработка.

Прочитај повеќе

Креативноста на луѓето слободно може да се мери според безбројните идеи за секакви квизови на Facebook. Или поради немањето попаметна работа. Но, во секој случај квизовите се голем дел од секојдневното споделување на друштвената мрежа. Така, верувам дека секој кој користи Facebook, а не има многу – над 250.000 македонци, барем еднаш пробал некој квиз.

Прочитај повеќе