HackerBuddy е едноставна апликација која има пријателски намери. HackerBuddy е сосема нова апликација која работи на принципот на „спарување” на двајца програмери/хакери кои можат да си помогнат еден на друг.

Прочитај повеќе

Тест корисникот“ е кориснички профил кој се поврзува со апликацијата со цел да се тестира функционалноста на апликацијата. Профилот може да им користи на сите развивачи да се осигураат дека нивната апликација e како што треба пред да ја пуштат официјално на Facebook. Eдна апликација може да има и до 50 тест корисници.

Прочитај повеќе

Прелистувачот т.е. идната единаеста верзија на Opera покрај Unite, userJS и Widgets, ќе има eкстензии со кои корисникот ќе може да си го персонализира прелистувачот. Екстензиите се налик на додатоците за Mozilla и ектензиите на Chrome.

Прочитај повеќе

ЕУ инвестира 14 милиони евра во Webinos проектот чија цел е да направи платформа за креирање универзални апликации за мобилни, PC, телевизија и уреди во автомобили. Проектот го води Институтот Фраунхофер, односно истата група научници кои го развија MP3 форматот.

Прочитај повеќе

Покрај победниците и сите македонски апликации од Vip Android предизвикот, вниманието го привлече и Ристо Мучев добитник на 13 HTC Tattoo телефони. По еден телефон за одобрена апликација беа правилата нa VIP. Дупка во правилата или добра воља, сеедно, г. Мучев ги доби телефоните. Тој задржа еден за себе, дел подели на најблиските, а дел подари на студентите на ФЕИТ бидејќи таму го запознал Android.

Прочитај повеќе

Програмерите сега ќе можат да ги закачат своите апликации на Chrome продавницата за апликации, да експериментираат со нивното пакување и инсталација во Chrome како и да се запознаат со платежниот систем на Google и инфраструктурата за автентичност.

Прочитај повеќе

Кој вели дека iPhone OS, Android и Windows Mobile не можат да се спојат? прашува девелоперот Steffest при тоа држејќи во рацете гитара составена од 5 паметни телефони: 2 Andorid уреди, 2 Windows Mobile уреди и eден iPod Touch. Секој телефон има своја музички базирана апликацијата, секоја поврзана со звучници кои се трупот на гитарата.

Прочитај повеќе