Шпанската Telefonica, France Телеком и Deutche Telekom, незадоволни што преку нив оди огромниот интернет сообраќај генериран од видеата на YouTube, побараа Google да им плаќа дел од приходите од рекламите на видео сервисот, пренесува Financial Times.

Прочитај повеќе