Denuvo, една од најозлогласените заштити на дигитални права на игри, ќе биде запаметена и како една од најжилавите предизвици за кракерите. Првите игри со интегрирана Denuvo заштита не можеа да бидат пробиени поголемиот дел од годината, но како поминуваше времето така и таквата граница се поместуваше, сѐ до моментот кога кракови се исфрлаа за само […]

Прочитај повеќе

Компанијата зад озлогласената заштита Denuvo стави крај на бугарската кракерска група Revolt откако поднесе тужба против лидерот на групата – Voksi. Со изненадувачка брзина, бугарските власти го згаснаа нивниот веб сајт и ги конфискуваа компјутерите на Voksi. „Конечно се случи, не можам да кажам дека не го очекував ова, Denuvo поднесе тужба против мене на […]

Прочитај повеќе

По неколку месеци, неуморните кракери конечно успеаја да ја кракнат најновата игра од Assassin’s Creed серијалот. Origins излезе при крајот на октомври, но играта тврдоглаво удираше корпа на сите оние кои се трудеа да ги заобиколат бројните слоеви на заштита. Причината за ова се должи на озлогласената DRM заштита Denuvo која се покажа исклучително тешка […]

Прочитај повеќе

Ако некоја DRM заштита успеа да ги предизвика хакерите до точка на потење тоа е Denuvo. На почетокот заштитата беше добра до тој степен што со месеци никој не можеше нелегално да игра одредени наслови. Изминатото време покажа дека со доволно волја и најимпозантните ѕидини пукаат и игрите почнаа да се кракнуваат за само пет […]

Прочитај повеќе

По неполни две недели од излегувањето, Mass Effect е кракната и пиратските сајтови веќе можат да се пофалат со астрономски бројки од преземања. Кракнатата верзија, меѓутоа, не ја содржи најновата, 1.05 верзија, која значително ги подобрува очите и анимациите. Како што објаснија од DSO Gaming, најновата закрпа не само што ги провлекува најновите надополнувања, туку […]

Прочитај повеќе

Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, деветнаесетто издание. Sniper: Ghost Warrior 3 има отворена бета во која се вклучени две мисии за еден играч. Отворената бета трае сѐ дo 5 февруари, а за да станете дел од неа кликнете тука! Rainbow Six Siege е […]

Прочитај повеќе