Хактивистите Anonymous ги нападнаа страните на властите во Украина како одмазда за  гасењето на популарниот торент сајт Demonoid. Нападнати се страните на Украинската Анти-пиратска асоцијација, Агенцијата за aвторски и сродни Права, како и страните на Националната телевизија и украинскиот Совет за Радиодифузија. Нападите на страните ги потврди и Киев, а како и досега „оружјето“ кое го […]

Прочитај повеќе

Украинските власти го изгасија популарниот торент сајт Demonoid, а акцијата била закажана да се поклопи со гостувањето на украинскиот заменик министер Валери Кхорошковски во САД. Всушност гасењето на сајтот требало да биде поклон на американските власти, пишува Torrent Freak. Demonoid минатата недела беше срушен од DDoS напад, а украинскиот дата центар ColoCall кој ги хостирал […]

Прочитај повеќе