На следниот линк можете да добиете увид во сите бесплатни, демо верзии кои се достапни на PS4. Но, што од огромната листа дефинитивно треба да проверите? FINAL FANTASY VII REMAKE е целосен римејк на една од најпознатите игри од долгогодишниот серијал. Заиграјте со Клауд Страјф и ставете крај на корпорација чиј примарен фокус е да […]

Прочитај повеќе

Дали отсекогаш сте сакале да ги засукате ракавите и сами да си направите маса, столче или некој поамбициозен проект? Звучи страшно, особено кога ќе ја земете во предвид цената на материјалите и вештините со кои треба да располагате. Woodwork Simulator се чини како интересно решение за негување на таквите аспирации, но надвор од реалниот простор. […]

Прочитај повеќе

Доколку би го одгледале видео приказот објективно и без земање во предвид на скандалозните збиднувања помеѓу Konami и Хидео Коџима, тогаш и би можело да ви се допадне демото. Интересен концепт на прикрадување и елиминирање научно-фантастични зомби чудовишта во препознатлива алтернатива на Metal Gear универзумот. Користење на околината за привлекување внимание и за ликвидирање, како […]

Прочитај повеќе


Сергеј Брин се појави на I/O носејќи ги научно-фантастичните наочари со име Project Glass и во живо, заедно со неколку падобранци и екстремни спортисти, ги демонстрираше функционалностите на овие наочари кои сигурно ќе го променат начинот како споделуваме информации. Project Glass се наочари преку кои се прикажуваат информации и со кои може да се гледа, […]

Прочитај повеќе

По само една недела од излегувањето FIFA 2012 се продаде во 3,2 милиони копии. Освен што според овие бројки FIFA е најпродавана игра во првата недела оваа година, играта е и најпродавана спорска симулација до сега. Според продажбата FIFA 2012 го надминува својот претходник FIFA 2011 во првата недела за 23 отсто. Од првите имресии […]

Прочитај повеќе

Покрај на BUILD конференцијата кога беше претставен Windows 8, Мicrosoft објави и видео за Metro апликации за комуникација како Mail, Calendar, People, Messaging и Photo со интегриран Facebook и Flickr. Метро aпликациите кои се претставени во видеото ги нема во достапна-за-симнување програмерска верзија на новиот оперативен систем. Леснотијата во креирање и поврзување на Metro апликациите […]

Прочитај повеќе

Интернет порталот за видео игри GameSpot во своите рецензии за игри започна да нуди и можност читателите да ги испробаат и нивните демо верзии. Оваа нова опција која нуди бесплатно играње на демо верзиите е овозможена од страна на сервисот за онлајн играње видео игри OnLive. Демо сервисот на GameSpot ќе биде достапен за околу […]

Прочитај повеќе

Претставен е еSpace нов .мк веб магазин за информатичка технологија, кој ги обработува сите теми: хардвер, софтвер, .мк сцена, мобилни, игри… интересно заедно со Upload ова се веќе два ИТ магазини да го искористат интернетот да понудат бесплатни веб изданија, наместо да печатат на хартија и со тоа да одредуваат цена.

Прочитај повеќе

MeeGo е мобилен оперативен систем базиран на Linux, и овој слободен софтвер прв пат беше најавен на Светскиот конгрес за мобилна технологија 2010 како заеднички проект составен од мобилните ОС Moblin на Intel и Maemo на Nokia.

Прочитај повеќе

Makedonija.biz е веб сервис за бесплатно електронско фактурирање изработен од Bitsia. Сервисот е едноставен за користење и ги скратува маките на компаниите за изработување и праќање на фактури.

Прочитај повеќе